• Patrik Bergström och Siri Pettersen, författare av Odinsbarn, i ett samtal med temat "Kan Fantasy rädda världen" på bokmässan i Göteborg 2016 fångat av J.B Silfversparre.

Bokmässan i Göteborg 2016 – Kan Fantasy rädda världen?

Temat för bokmässan i år var yttrandefrihet. Trots det faktumet ska jag censurera mig själv till viss del.

Dagen före mitt mässbesök spenderade jag nämligen 3-4 timmar hos tandläkaren för att få en ytterst trilskande tand utdragen. Addera därtill en ej läkt revbensskada, så kan du nog förstå vad jag tyckte om trängseln och värmen.

Men jag var där som synes av stämpeln och ångrar mig inte.

Stämpel för inträde på bokmässan i Göteborg 2016 på J.B Silfversparres handled.

I mitt fall var Siri Pettersen, författare av Odinsbarn, dagens behållning.


Patrik Bergström och Siri Pettersen, författare av Odinsbarn, i ett samtal med temat "Kan Fantasy rädda världen" på bokmässan i Göteborg 2016 fångat av J.B Silfversparre.
Förutom sin porlande glada personlighet delade hon med sig av inspirerande tankar angående Fantasy till åhörarna.

Genren ligger mig varmt om hjärtat och det roade mig att höra hur Siri, med (spelad) förvåning, undrade om det ens finns andra genrer när moderatorn frågade vilken genre hon skulle valt för sitt skrivande om det ej blivit Fantasy.

Jag delar hennes uppfattning om att Fantasy är ett mycket passande sätt att framhäva berättelsen utan att den störs av vår verkliga världs fördomar och regelverk.

Och som hon nämner; de som anklagar Fantasy för att vara overklig har nog inte riktigt greppat genren. Det är som att klaga på att Mount Everest är för högt.

Fantasy blir mer och mer populärt. För varje år som går får vi sällskap av allt fler som fascineras av genren. Patrik Bergström, till vänster på bilden, är författare till barnboksserien Den eviga eldens magi där man redan som barn kan ta del av Fantasyns magi.

Samtalets tema var ”Kan Fantasy rädda världen?” och det kanske kan te sig naivt och utmanande för en del med ett jakande svar på frågan.

Om man däremot ser lite bortanför allt svart och vitt tror och hoppas jag ändå att de flesta inser vilken styrka Fantasy har.

    Pin
    Share
    Tweet
    +1
    Share